CENTRUL DE ONCOLOGIE ŞI HEMATOLOGIE – Oncologie, Ginecologie, Hematologie, Endoscopie Digestiva, Cabinet Psiholog

CENTRUL DE ONCOLOGIE ŞI HEMATOLOGIE – Oncologie, Ginecologie, Hematologie, Endoscopie Digestiva, Cabinet Psiholog

Centru de Oncologie Drobeta Turnu Severin este compus din 3 compartimente principale:
A. Clinica de Oncologie Medicala Drobeta Turnu Severin, Mehedinti, in cadrul caruia se asigura consultatiile medicale si se prescrie tratamentul, in mod gratuit pacientilor cu cancer si afectiuni hematologice.

In cadrul unitatii exista 25 de paturi cu regim de internare de zi repartizate in saloane cu 2 paturi si 3 paturi,farmacie cu circuit inchis, laborator analize medicale, precum si unitate de transfuzie sanguina.
Aceste facilitati permit pacientilor cu cancer efectuarea tratamentului citostatic, simptomatic si de sustinere perfuzabil sau injectabil in conditii conditii igienico sanitare foarte bune si intr-un climat prietenoas.

B. Laboratorul de analize medicale inclus in cadrul Cenrtrului de Oncologie efectueaza gratuit analizele uzuale necesare anterior efectuarii tratamentului citostatic: hemograma, uree, creatinina, glicemie, GOT, GPT, examen sumar urina. În cadrul laboratorului se efectueaza:

teste utile in diagnosticul sindromului anemic: sideremie, feritina serica, transferina, capacitatea totala de legare a fierului, Vit. B12, punctie osteomedulara, electroforeza de hemoglobina.
teste utile in elucidarea unei coagulopatii si in monitorizarea tratamentului anticoagulant : TP, APTT, Fibrinogen, TT, INR, DDimeri.
teste utile in stabilirea diagnosticului de cancer si in monitorizarea pacientilor cu cancer: punctii tumorale, punctie ganglionara, punctie pleurala, punctie pericardica, punctie osoasa, biopsie osoasa urmate de examen citologic, markeri tumorali (CA125, ACE, CA 15-3, AFP, CA 19-9, PSA, S 100 MB, SCC, NSE, beta hCG, Thiroglobulina).

C. Cabinet medical individual Dr Plesan Constantin in cadrul caruia se asigura consultatiile medicale si se prescrie tratamentul, se elibereaza referate medicale, concedii medicale, retete medicale in mod gratuit pacientilor cu cancer si afectiuni hematologice.

Servicii oferite de Centru de Oncologie Drobeta Turnu Severin:

Clinica de Oncologie Medicala Drobeta Turnu Severin:
Recoltarea de analize medicale uzuale obligatorii inaintea inceperii tratamentului citostatic, gratuit(hemograma, uree, creatinina, glicemie, GOT, GPT, examen sumar urina).

  1. Consultatii si tratament in specialtatile Oncologie Medicala si Hematologie Clinica (gratuit). 
  2. Ecografii abdominala, mamara, tiroidiana, testiculara, gratuit.
  3. Tratamentul citostatic(orice tip) perfuzabil sau injectabil intravenos la pacientii cu cancer ce necesita acest tip de tratament. (gratuit prin programul national de oncologie).
  4. Tratament simptomatic sau de sustinere perfuzabil si injectabil la pacientii cu diferite complicatii secudare tratamentului citostatic sau evolutiei bolii.
  5. Punctie pleurala si/sau montare de tub de dren intrapleural la pacientii cu pleurezie masiva in scop terapeutic si/sau diagnostic.
  6. Punctie pericardica si/sau montare de tub de dren intrapericardic la pacientii cu pericardite licidiene in scop terapeutic si/sau diagnostic.
  7. Punctie abdominala la pacientii cu ascita de diverse etiologii in scop diagnostic si/sau terapeutic.
  8. Montarea de cater in vena subclaviculara sau jugulara +/- camera la pacientii care necesita tratament intensiv sau venele periferice sunt neabordabile.

Laboratorul de analize  efectueaza urmatoarele analize :

a. Oncologie CA125, ACE, CA 15-3, AFP, CA 19-9, PSA, beta hCG, Thiroglobulina, examen citologic din tesuturile sau lichidele recoltate.

b. Imunologie : Imunoglobulina IgM, Ig G, IgA, IgE, Proteina c reactiva(PCR), Factor reumatoid(FR).
c. Anemie : sideremieferitina serica, transferina, capacitatea de legare a fierului, punctie osteomedulara, electroforeza de hemoglobina.

d. Coagulare : TP, APTT, Fibrinogen, TT, INR, DDimeri.

e. Biochimie: uree, creatinina, glicemie, bilirubina directa/indirecta, GOT, GPT, fosfataza alcalina, LDH, GGT, sodiu, potasiu, calcemie, magneziu, fosfor, examen sumar de urina ,  proteine totale, acid uric, cholesterol, triglyceride.

f. Altele: VSH, Electroforeza de proteine

C. Cabinet medical individual

Cabinet medical individual Dr Plesan Constantin asigura consultatiile medicale si se prescrie tratamentul, se elibereaza referate medicale, concedii medicale, retete medicale in mod gratuit pacientilor cu cancer si afectiuni hematologice.

Vizitat 1495 ori, 4 Vizite astăzi

Postat în MEDICINAșiOncologie

Adaugă o Recenzie

Evaluați această postare făcând click pe stelele de mai jos: